Retourneren en ruilen

Zichttermijn
Wanneer je koopt op afstand bij een webshop, dan heb je als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat je je bestelling ontvangen hebt. In de praktijk houdt dit voor jou als consument in dat je een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Wij verlengen de wettelijk verplichte zichttermijn tot 30 dagen. Dit houdt in dat je binnen 30 dagen na ontvangst (een gedeelte van) je bestelling zonder opgaaf van reden kunt aangeven dat je van de koop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het product terug te sturen. (de voorwaarden en procedure vind je hieronder)

Retourvoorwaarden
Conform de zichttermijn van 30 dagen mag je een product in deze periode retourneren. Voorwaarde is wel dat je het product retour stuurt in de onbeschadigde, originele verpakking – indien redelijkerwijs mogelijk – en het product geen sporen van gebruik vertoont. Om te controleren of een kledingstuk, halsband etc. past, mag je het product uit de verpakking halen en naast je huisdier houden. Het product mag, wegens hygiënische redenen, niet in aanraking zijn geweest met je huisdier. Indien wij bij terugkomst constateren dat het product bevlekt, gedragen, haar bevat, vies ruikt of gewassen is, dan kunnen wij kosten in rekening brengen voor de waardevermindering. Retourkosten zijn voor eigen rekening. Aangezien wij vaak geconfronteerd worden met producten die niet in nieuwstaat worden geretourneerd, moeten wij helaas deze regels hanteren voor het passen en / of terugsturen.

Retourneren
Je kunt je product(en) in onbeschadigde originele verpakking retourneren. Een retour moet altijd vooraf aangemeld worden bij ons via mail. Retouren zonder aanmelding én bevestiging worden niet verwerkt! Wanneer je een product wenst te retourneren, zijn de retourkosten voor eigen rekening. Bij omruiling graag op de bijgesloten pakbon vermelden welke maat / ander product wij terug moeten sturen. Wij sturen dan kosteloos een nieuw product toe. Bij creditatie wordt het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding aan terug worden overgemaakt. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Retouren moeten altijd per mail bij ons worden aangemeld. Stuur een mail naar info@hashteckel.nl met het bestelnummer, de te retourneren artikelen en de reden van retour. Je bent echter niet verplicht de reden te vermelden. Pas na bevestiging van je aanmelding je producten naar ons retourneren!

Voor een snelle afhandeling van je retourzending adviseren we je (een kopie van) de originele factuur (of ander aankoopbewijs) aan de retourzending toe te voegen.

Garantie
Als je een aankoop doet bij Hondenslaapzak.com is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 10 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in, dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten.

Ruilen
Het kan natuurlijk voorkomen dat je een product wilt ruilen. Stuur in dat geval een mail naar info@hondenslaapzak.com en geef het ordernummer + het te ruilen artikel door. Let op, wij vergoeden enkel de verzendkosten van het nieuwe artikel.

Retouradres
Hondenslaapzak.com
Langestraat 98
7419AV Deventer
Nederland